Akvarisztika

Akvarisztikával nagyon régóta, már az 1980-as évek óta foglalkozunk. Tengeri akváriumra először 1992-ben fentük a fogunkat, majd hamarosan elkészült az első 250 literes akvárium. A kezdetleges csepegtetős, fénycsöves, faporlasztós technikai eszközökkel. A hazai piacon akkor még nagyon kis számban és méreg drágán lehetett bármiféle felszereléshez, élőlényhez hozzájutni.
Aztán persze fejlődött roham léptekben a technika, a tesztelési lehetőségek. Akvarisztika hazánkban zömében az édesvízi akváriumokra koncentrálódott. A 90-es évek közepétől megindult a tengeri akvarisztika is. Aquarium Kutsera is ekkor kezdett el tengeri akvarisztikával foglalkozni. Nekünk is elkészült az első boltunk 1998-ban. Tengeri és édesvízi medencékkel, 2800 liternyi akvárium volt az üzletben. Igyekeztünk az akvarisztika területén fellelhető jobbnál-jobb termékeket forgalmazni.
Manapság szinte csak a pénztárcánk szab határt az akvárium kialakításában. Azonban érdekes módon a gyártók a nagyobb térfogatú akváriumokhoz méretezik a technikai eszközöket, reaktorokat, adagoló pumpa csőtartókat.
Igyekeztünk feltérképezni a hazai és külföldi termékpalettát, nanó akváriumtól a pár száz literes akváriumokra fejlesztett eszközöket nem leltük.
Ezen felbuzdulva fejlesztettünk egyedi megoldásokat, összeépíthető elemekből álló rendszert. Kisebb térfogatú reaktorokat, egyedi termékeket. Egyedül állóan készítünk lehabzó emelőt, állítható szűrőzsák tartót.

A hajlításhoz német gyártású plexi hajlító gépet használunk, mely segítségével akár 15mm vastag plexit is meg tudunk hajlítani, tetszőlegesen, 120cm hosszig.

Az alkatrészeket CNC maró segítségével készítjük, tized milliméter pontossággal, 15mm vastagságú anyagot is meg tudunk munkálni.

A rendszer alapja az univerzális tartó rúd, a Holder.
Vízszintes és függőleges 10mm vastag élekre is könnyedén tudjuk elhelyezni a rögzítő elem segítségével. 20cm hosszú és 6mm átmérőjű, valamint 30cm hosszú és 8mm átmérőjű szárak segítségével akár többféle tartó elemet is fel tudunk rá fűzni.
A Holder egyik alkatrésze sem tartalmaz fémet, víztiszta plexi rúd és 3mm vastag plexi lapból készül. Többféle színű tartó elemet készítünk:
sárga, fekete, áttetsző. Igazodva a külföldi trendhez fluoreszkáló anyagból is gyártunk: sárga, zöld, piros és kék színben.

A tartó elemek segítségével rendezetten elhelyezheted technikai tartályodban, akváriumodban, terráriumodban a mérő, adagoló elemeket.
A tartó elemeink:
FragTon Holder Shape: fragtartó rögzítő elem
FragTon Cloud: fragtartó elem
DosiTon: dózispumpa csőtartó
ProbeTon: szonda tartó
SenzoTon 90°: szenzor tartó 90° elem
SenzoTon: egyenes szenzortartó elem

Egyedi megrendelésre is készítünk különleges tartókat szondákhoz, fragekhez, érzékelőkhöz.

Készítettünk kis térfogatú média reaktort, légszűrő házat. Mindegyikhez készült egyszerűen használható tartószerkezet is.

Hazai piacon egyedül állóan készítünk lehabzóhoz magasság emelőt. Fix illetve állítható lábmagassággal.
Alap méretek: 80 x 80 mm, 120 x 120 mm.
Más méretre lenne szükséged? Írd meg a méreteket, kalkulálunk egy egyedi árat…ha megfelel, akkor napokon belül tiéd lehet az egyedileg Neked tervezett és gyártott különleges termék.

Szabd Magadra!

Találd ki, álmodd meg mire van szükséged…keress minket!

Látogass el webáruházunkba, további termékeket is találhatsz: IRÁNY A BOLT

Shopping Cart