evergrow logo
tengeri akvárium led lámpa evergrow

EVERGROW LED világítás

Az Evergrow legújabb világításai 6 külön dimmelhető csatornát tartalmaznak, így könnyen és pontosan beállíthatjuk koralljaink számára legmegfelelőbb színspektrumot. Újdonság továbbá, hogy 3 és 5 Wattos CREE, OSRAM és SemiLED-et találhatók a lámpában az ideális fényeloszlás érdekében. Elegánsabb elődeinél, hiszen vastagsága mindössze 25 mm.

A LED világítás a legforradalmibb fényforrás a HQI lámpák és a T5-ös fénycsövek megjelenése óta. Fogyasztása rendkívül kedvező, melegedése elenyésző, a fényerőssége azonban a legtöbb HQI lámpáét meghaladhatja, ezáltal a koralljaink növekedése gyorsabb lehet, mint a többi fényforrás esetében.

Az Evergrow intelligens LED világítást távirányító segítségével vezérelhetjük 6 csatornán keresztül. A különböző programok segítségével szimulálhatunk felhősödést, erős nappali fényt, napfelkeltét, naplementét vagy akár holdfényt is. Egyedi igényeinknek megfelelően mi is beprogramozhatjuk intelligens világításunkat a kívánt fényerőváltozásokkal és színspektrummal. Mindezt időzítővel is beállíthatjuk, így emberi beavatkozás nélkül lehet szimulálni azt, amit szeretnénk. A 6 külön csatornának köszönhetően külön vezérelhetjük a 6 különböző színű LED-csoportot. Összesen 6 különböző fényforrás biztosítja a teljes színspektrumot. A LED-ek irányított jellege biztosítja hogy minden fény lefelé halad, így nincs szükség reflektorokra.

Élvezze a LED fény előnyeit, ami alkalmas a korallok növekedésének elősegítéséhez, és eközben 50-90% energiát is megtakaríthat a T5 vagy HQI lámpákkal szemben. Tekintve, hogy a LED pontszerű fényforrás a vízfelszín fodrozódásán megtörik a fény és az egész akváriumban egy természetes hatást keltő hangulatos fényjáték jön létre a medence aljában.

CREE, OSRAM és semiLED-ek, csatorna kiosztások:
Egyes csatorna: piros (660 nm) –  OSRAM LED
Kettes csatorna: zöld (520 nm) –  CREE XPE LED
Hármas csatorna: mélykék (450 nm) – CREE XTE LED
Négyes csatorna: hideg fehér (7500 K) –  CREE XTE LED
Ötös csatorna: kék (470 nm) – CREE XPE LED
Hatos csatorna: indigó (440 nm) – UV (420 nm) – SemiLED