ATI_powermodule_tengeri-akvarium-vilagitasa-ATI-T5-Powermodule

ATI POWERMODULE a T5 világítás új generációja.

A T5-ről hamar bebizonyosodott, hogy a megfelelő fénycsövek használatával, ATI Blue Plus vagy AquaBlue Special fénycsövei kőkorallok tartásához is elegendő fényt biztosítanak.

A szükséges fényerőn felül a T5 technológiának számos előnye van:

 •     alacsonyabb fogyasztás és hőtermelés
 •     nincs káros UV sugárzás
 •     a szórt fénynek köszönhetően az akváriumban kevesebb az elégtelenül megvilágított terület
 •     a különböző fénycsövek kombinálásával a világítás sokkal szabadabban variálható

Az ATI Powermodule több egymástól független tesztben is bizonyította, hogy fényereje 15-20%-al magasabb, mint hasonló lámpáké.

A nagyobb teljesítmény egyrészről az ezüstbevonatú parabolatükrös reflektorok alkalmazásának köszönhető, mely a hagyományos polírozott alumínium reflektorok 90-95%-os fényvisszaverési mutatójával szemben 98%-ban tükrözi vissza a fénycsövekből érkező sugarakat. A tükrök minél jobb kihasználása érdekében a lámpában minden egyes fénycső külön reflektort kapott.

A teljesítmény növekedés másik oka az aktív hűtés. Az elektronikus előtétek és a fénycsövek hűtésével nem csak az elektronika és a fénycsövek élettartama nő, hanem az ideális üzemi hőmérséklet mellett a lámpa fényereje is 10-15%-al jobb, mint hűtés nélkül. Az ATI Powermodule lámpákban fénycső páronként egy-egy nagyon halk hűtőventilátor kapott helyet.

Minőség és design

Az ATI lámpákat a mai napig szigorú minőség ellenőrzés mellett Németországban gyártják. A mindössze 6 cm magas, lekerekített oldalú anodizált alumínium lámpatest ezüstszürke színével és visszafogott megjelenésével bármelyik nappaliban megállja a helyét. A világítás teljes vezérlő elektronikája a lámpán belül került elhelyezésre, a lámpatesten kívül mindössze egy kis elosztó doboz található, mely összekapcsolja a fénycsöveket ellátó két 220 Voltos csatlakozót és a ventilátorok áramellátását biztosító tápegységet.

A lámpát egy TÜV által tanúsított, állítható magasságú, gyors záras (griplock-os) acélsodrony függesztőkészlet segítségével lehet felszerelni. A lámpatest teljesen rozsdaálló, a fénycsöveket és a reflektorokat pedig egy akril előlap védi a portól és a felfröccsenő akvárium víztől.

A lámpa teljes fénycső sorából egy pár külön vezérelhető, így a lámpával szimulálhatók a hajnali és az alkonyati fényviszonyok is.

Miben különbözik az ATI Powermodule a Sunpower-től?

A Powermodule burkolata robusztus, extrudált alumíniumból készül, míg a Sunpower hajlított alumínium lemezből
A Powermodule-ban több hűtőventilátor dolgozik
A Powermodul lámpában valódi parabolikus reflektortükrök vannak, míg a Sunpower-ben normál íves tükrök. (A valódi parabolatükör fényvisszaverő képessége kb. +5% jobb)
Az ATI Powermodule-ból 10 fénycsövesek a legnagyobb lámpák, míg a Sunpower-ből csak 8

Powermodule típuskínálat

Az ATI Powermodule T5 lámpákból a 4, 6, 8, és 10 csöves változatok készülnek a fénycsövenkénti 24 W-os teljesítménytől a 80 W-ig, dimmelhető és fix teljesítményű változatokban. Mérettáblával, ATI fénycsövekkel kapcsolatosan olvashat: Tengeri akvárium világítás

Powermodule árakat megtalálhatja: ATI-Aquaristic oldalunkon

Miért válaszd az ATI lámpákat:

 • SPS korallokhoz tökéletes
 • eredeti Német gyártás
 • fénycsövenként különálló reflektorok
 • különleges ezüst bevonatú reflektorok
 • egyszerű, letisztult forma
 • széles kínálat: 4x24W-10x80W-ig
 • vezérelhető