Akvárium vezérlés profi szinten: GHL Profilux akvárium computer

Akvárium computer? Akvárium számítógép? Új fogalmak a profi akvarisztikában.

Vezérlés, szabályzás legegyszerűbb módja egy akvárium computer.

Merj nagyot álmodni!

Gyermekkoromban amikor elkezdtem akvarisztikával foglalkozni, barkácsoltunk világítást, kapcsolgattuk a lámpát, szivacsból légpumpás szűrőt eszkábáltunk. Az elmúlt 10 évben óriásit változott a világ. Rohamléptekkel fejlődik az akvarisztikában használt technikai berendezések száma, minősége. A normál hétköznapi életből rengeteg dolog átvándorolt a halazásba, ilyen berendezés az akvárium számítógép is.

Luxus dolog, de manapság már elérhető áron beszerezhető egy egyszerűbb vezérlő, persze ha a legprofibbat szeretnénk mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Nézzük mire is jó egy akvárium computer:

Elvégez helyettünk egy csomó dolgot. Na de mégis:

 • kapcsolgatja a világítást
 • vezérli a dózispumpánkat
 • méri a vízparaméterek
 • ellenőrzi a hőmérsékletet
 • szabályozza a streameket
 • leeresztheti a hableválasztó tartályát
 • szimulálhatja a napfelkeltét-napnyugtát holdfázisnak megfelelően
 • stb,stb….
 • fantázia szab határt

A GHL akvárium computer egy komplex, bővíthető rendszert alkot a különböző kiegészítőknek köszönhetően. A lehetőségek szinte végtelenek, fantáziánk, pénztárcánk szab határt elképzeléseink megvalósításához.

A Triton Aquaristic által összeállított Big és Mega Profi szettekben megtalálhatja a GHL Profilux aquarium computert is.

A computert akár okos telefonról, tabletről is könnyedén tudjuk programozni. Vagy távoli vezérléssel a Triton szakembere is be tud avatkozni a működésébe.

ProfiLux_vezelo_tablet

A legegyszerűbb GHL computer:

GHL ProfiLux II:

8 csatornás világítás vezérlés

A világítási programot kifejezetten arra tervezték, hogy megfeleljen az Ön igényeinek! Szimulálja az időjárási viszonyokat, mint a napfelkelte és a naplemente, a felhős napok, zivatarok, és az esős napokat.  A holdfázis szimulációval visszaadja az élőlények természetes időérzékét.

4 1-10V felületek (választható akár 8)

Akár 8 szabályozható lámpa és konnektorok, adagoló szivattyú vagy szabályozható fűtés és hűtés (ventilátor) vezérlése.

24 vezérelhető kapcsoló aljzatok powerbar, 8 programozható időzítés

Az egész akváriumot vezérelheti a technológia segítségével ProfiLux számítógépen keresztül, kapcsolhat akár 8 aljzatot vagy adagolószivattyúkat szabályozottan. Hála az akkumulátor-támogatásnak áramkimaradást követően (reload) semmilyen beállítást nem kell újra programozni.

  8-csatornás adagoló szivattyú

Akár 8 adagoló szivattyút vezérelehet.

 Áramoltató (stream) szivattyúvezérlése

Valósághű áramlás kialakítása, mint például dagály, apály vagy hullámverés és  “etetés szünet” funkció leállítja a szivattyúkat egy meghatározott időre.

Üzemóra számláló és fénycsövek használati idejének nyilvántartása

Lásd pontosan mennyi ideig üzemeltek egy napon a lámpák és fénycsövek már hány üzemórát világítottak.

PC Interface, LAN és WLAN opcióval

Irányítsd a ProfiLux II coputered az ingyenes Windows szoftver által kifejlesztett GHL ProfiLux vezérlésen keresztül. Hálózatban is működhet több ProfiLux számítógép és több rendszer működhet egyszerre.

Riasztási funkció

Azonnal értesíti ha bármilyen üzemzavar lép fel. Optikai és hang jelet ad, amikor a víz szintje vagy program futásában, szenzorokban hiba keletkezik.

Mérés pH, a víz hőmérséklete, redox potenciál, vezetőképesség, oxigén, a relatív páratartalom és a levegő hőmérséklete

Egyszerre az összes víz paramétert egy pillanat alatt méri.

Beállítások véglegesen átadott nem felejtő memória (FRAM)

A beállítások megmaradnak hosszabb ideig tartó áramkimaradás esetén is.

Egyszerű és intuitív kezelés

Minden beállítást  interaktív formájában párbeszédpaneleken keresztül állíthatunk. Meg jelennek a kijelzőn a beállított  emlékeztető szövegek (például “szűrőcsere”).

  Extensiv modulokkal bővíthető

Bővítsd ProfiLux II egy további modullal a kínálatunkból.

GHL Profilux II akvárium computer

GHL ProfiLux 3.1:

Új lehetőség a Profi akvarizáláshoz!

A GHL ProfiLux számítógépnél használt szakmai know-how a maximális biztonságot és a teljesítményt biztosítja az akváriumnak. Szimulálja az időjárási viszonyokat, mint a napfelkelte és a naplemente, holdfény vagy zivatar és lehetőséget biztosít akváriumunk lakónak, hogy megtartsák, fejlesszék a fajra jellemző viselkedés formájukat. Méri és ellenőrzi – attól függően, hogy melyik modellt vásároltuk meg – mint a hőmérséklet, a pH, redox potenciál és az oxigén tartalom ideális feltételeknek megfelelően mér és tart fenn. Az egyszerű és intuitív számítógépes modern mikro-vezérlő technológia, és  a kifejlesztett speciális GHL operációs rendszer, széleskörű ellenőrzési feladatokat tesz lehetővé az akváriumban. Folyamatosan tájékoztat a ProfiLux az aktuális víz aktuális értékeiről, a megvilágítás,  a szivattyú beállítások, holdfázis, és így tovább! A megfelelő tartozékokkal a víz értékeket automatikusan korrigálni és tartani lehet optimális tartományban. Hála a felhasználóbarát menünek, a beállítások könnyen és gyorsan megértheti, megtanulhatja a felhasználó. A beépített web szerver megkönnyíti az aktuális értékek figyelemmel kísérését és módosítását bárhonnan, bármikor. Támogatja az e-mail klienseket, DHCP, SNTP, TFTP és RSS. Minden számítógép rendelkezik  3.1T ProfiLux ProfiLux Aquatic Bus (PAB rövid). Ez egy professzionális bus rendszer, ami egy rendkívül megbízható és zavarmentes adatsín, elsősorban biztonsági szempontból fontos.

Jellemzők

32 csatornás világítás vezérlő

Szimulálja az időjárási viszonyokat, mint a napfelkelte és a naplemente, felhős és az esős napok vagy akár zivatar. állatoknak segít a naptári holdfázis szimuláció a természetes időérzék visszaállításában.

6 1-10V felületek (választható akár 32)

Csatlakoztatható akár 32 szabályozható lámpa és konnektor, vezérelhető stream vagy szabályozható fűtés és hűtés (ventilátor).

64 vezérelhető kapcsoló aljzat / adagolószivattyúkat

Fejlessze tovább egész akváriumot a ProfiLux számítógép segítségével, és vezérelje a 64 aljzatot vagy adagolószivattyúkkat közvetlenül a ProfiLux 3.1T-vel.

32 programozható időzítés és adagoló szivattyú szabályzás

 Strem (Falow) szivattyúvezérlő és etetési szünet üzemmód

Valósághű áramlásokat, mint például dagály, apály vagy hullámverés. Használja az etetés szünet funkciót, hogy korlátozza a stream-eket egy meghatározott időre  a “Feeding break”.

Üzemóraszámláló lámpák és az érzékelőkkel és a burn-in for fénycsövek

Pontosan mennyi ideig üzemeltek  a fények és érzékelők és világítottak a fénycsövek.

PC interfész / USB / LAN és WLAN (opcionális)

Irányítsd a ProfiLux 3.1T az ingyenes Windows szoftver által kifejlesztett GHL Control Center segítségével. Hálózatban több ProfiLux egység is működhet. Bővíthető vezeték nélküli modulokkal, vezeték nélküli kommunikáció segít, hogy nyaralás alatt távolról, bárhonnan, bármikor be lehessen avatkozni a rendszerbe.

Integrált webszerver

A beágyazott webszerversegítségével bárhonnan ellenőrizheti az aktuális értékeket és változtatni lehet fontos beállításokon vagy használható több számos funkciók is, mint például e-mail kliens, DHCP, SNTP, TFTP és RSS.

Riasztási funkció

Azonnal figyelmeztet ha a vízállás vagy program futásában hiba keletkezik. A riasztás lehet vizuális, akusztikus, vagy vezérelhető aljzatokat lekapcsolja.

Méri a pH-t, a víz hőmérsékletet, redox potenciált, vezetőképességet, oxigént, a relatív páratartalmat és a levegő hőmérsékletét

Egyszerre az összes víz paramétert méri, megjeleníti egy pillanat alatt. Menthetőek a mért adatok későbbi elemzési céllal.

2 bemenet szintjét vagy szivárgásjelzők

Mindig kell információ arról, ha az akváriumban a vízszint eléri a kritikus szintet. Akár túl sok, vagy túlkevés.

ProfiLux Aquatic Bus (PAB)

A ProfiLux Aquatic Bus teszi az egyszerűvé és megbízhatóvá a hálózati eszközök, mint például a ProfiLux extension box,  és vezérelhető aljzatok (powerbar) nagyobb távolságon belül.

Beállításokat nem felejtő memóriában rögzíti (FRAM)

Az Ön beállításai megmaradnak még hosszabb ideig áram szünet esetén is.

Egyszerű és intuitív kezelés

Minden beállítás interaktív párbeszéd segítségével könnyedén tudunk programozni. Emlékeztetőként jeleníthetünk meg a kijelzőn szöveget (például “filter csere”).

Kiegészítő modulokkal bővíthejük computerünket: redox potenciál, vezetőképesség és oxigén szint, stb

Bővítse ProfiLux 3.1T  modulokkal a kínálatunkból és csatlakoztassa a rádió óra (DCF) a. A mi Expansion Box segítségével kiterjesztések gyakorlatilag korlátlan számban bővíthetők. A hőmérséklet-érzékelőt tartalmaz az alap csomag.

Terápiás program beteg hal részére

A speciálisan kifejlesztett program, amely a hőmérsékletet lassan növeli a terápia ideje, és szabályozza vissza ha majd letelik a terápiás idő.

A pH, a hőmérséklet, vezetőképesség és redox potenciál

Beállítható a pH szén-dioxid hozzáadásával vagy a lúgosítás, és a programozható éjszakára a mérési, szabályzási ciklus. A hőmérséklet szabályozható a fűtés vezérlétével. Programozható éjszakai időszakra a hőmérséklet és a szabályozható ventilátor vezérlés is. A vezetőképessége mérést át lehet kalibrálni édes és sós víz mérésére is.

Automatikus kalibráció és adatgyűjtő

Kapcsolódó érzékelők automatikusan kalibrálhatók, és már készen állnak a használatra. A mérési adatok értékek figyelhetők hosszabb ideig rögzíthetők.

Szoftver

A kifejlesztett az ProfiLux GHL Control Center PC szoftver, amely a végre minden beállítást meg lehet tenni amit a ProfiLux a PC megenged. Soros port, USB vagy LAN köti össze közvetlenül a ProfiLux számítógépet az Ön gépével és lehetővé teszi, hogy a beállításokat a kapcsolási idő, dózisok, szivattyú vezérlés vagy világítási ciklust, grafikus felhasználói felületen lehet beállítani. Amellett a beállítások  manuálisan is indíthatók, dózis vagy időjárási szimulációk. A  GHL ProfiLux applikáció elérhető tablet, okosteleonon is. Az applikáció segítségével bármikor és bárhonnan letölteni aktuális vízértékeket, lehetőség lesz adagok vagy a beállítások módosítására. A ProfiLux 3.1T tartalmaz egy beépített webszervert, amely lehetővé teszi a visszakeresést, változó vízállást és a beállításokat vagy kézi beavatkozásokat rögzíti.

 • GHL Profilux 3.1 A
 • GHL Profilux 3.1A EX
 • GHL Profilux 3.1N
 • GHL Profilux 3.1 N EX
 • 108 000 Ft
 • 154 900 Ft
 • 167 900 Ft
 • 215 900 Ft

Verziók:

ProfiLux 3.1T

A standard változat a ProfiLux 3.1T tartozék a vízhőmérséklet érzékelő, azonnal készen áll a világításvezérlésre, stream és adagoló szivattyúk vezérlése.Alap tartozék az elektronika a pH méréshez, 2 modulal bővíthető. Ezekre azért van szükség, hogy további funkciókat, mint például vezetőképesség mérésre is alkalmas legyen.

ProfiLux 3.1T EX

A 3.1T van ProfiLux ex  a standard verzió funkciót tudja, ezen felül már rendelkezik elektronikaval vezetőképesség és redox potenciál méréséhez. Emellett bővíthető 2 modullal.  4 bemenet szint vagy szivárgás érzékelésre képes. A hőmérséklet-érzékelőt tartalmazza az alap csomag.

ProfiLux 3 Outdoor

A ProfiLux 3 Outdoor is tudja összes funkcióját a 3.1T-nek,  kifejezetten kültéri használatra lett fejlesztve. Már rendelkezik elektronikával vezetőképesség és redox potenciál méréséhez, és szintén bővíthető 2 modullal.  4 bemenet szint vagy szivárgás érzékelhet. A hőmérséklet-érzékelőt tartalmazza az alap csomag.

Kiegészítők: